Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Ialomiţa susţin interzicerea pedepselor în şcoli

2

ileana condrut

Un nou proiect de lege încearcă să stopeze pedepsele aplicate elevilor de către cadrele didactice, iar profesorul care umileşte elevul să fie sancţionat prin diminuarea salariului.
Inspectorul general şcolar, Ileana Condruţ, precizează că atenţia autorităţilor trebuie îndreptată şi către elevii nerespectuoşi faţă de profesorii de la catedră.
audio Ileana CONDRUT
Conform propunerii legislative, pentru pedepsele aplicate elevului în timpul orelor de curs profesorul ar putea scoate din buzunar până la 2,500 de lei amendă.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Este corect in contextul cand coplul vine educat si dsciplinat de acasa.altfel va cede cum dealtfel se si intampla,ca este liber sa faca ce vrea, va urez succese in a crea lichele sau masa votanta caci asta se doreste nu educatie la un nivel mai inalt.

  2. între un adult, la catedră, şi copiii din bănci, mi-e greu să cred că nu poate fi stabilită o relaţie de respect. dar, pt asta, e nevoie de un efort colectiv la nivelul corpului profesoral. că dacă profii se mulţumesc să le dea 10 pe linie ca să aibă ei linişte, nu poţi să dai vina pe elevi că nu învaţă şi că sunt obraznici, indiferent cât de needucaţi ar fi. respectul se câştigă, mai greu dar se câştigă, nu îl primeşti moca doar pt că stai pe scaun la catedră!!!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.