Reprezentanţii microîntreprinderilor din Ialomiţa sunt aşteptaţi să declare la fisc veniturile realizate anul trecut

0
Termenul limită până la care trebuie depusă declaraţia-formular 204 este jumătatea lunii martie şi va cuprinde veniturile realizate din activităţi independente sau din activităţi agricole.
Asociaţiile care realizează mai multe categorii de venit depun câte o declaraţie pentru fiecare categorie de venit in parte.
Direcţia Generală a Finanţelor Publice Ialomiţa reaminteşte că asocierile constituite între persoane fizice sau între persoane fizice şi juridice, cu statut de microîntreprindere, trebuie să depună “Declaraţia anuală de venit pentru asocierile fără personalitate juridică” .
Declaraţia se depune de asociatul desemnat prin contractul de asociere şi care răspunde pentru îndeplinirea obligaţiilor asocierii faţă de autorităţile publice, fie direct la registratura administraţiei financiare teritoriale, unde este înregistrată asociaţia, fie prin scrisoare recomandată.
Formularul 204, precum şi instrucţiunile de completare pot fi descărcate de pe site-ul ANAF la categoria  asistenţă contribuabili.
Nerespectarea termenului de depunere, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1000 lei.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.