Restructurare cu orice pret

0

Restructurarea din sistemul bugetar este o tema comuna a liderilor PSD si PDL din Ialomita. Presedintele Silvian Ciuperca a explicat primarilor ialomiteni ca pentru eficientizarea administratiei publice, angajatii trebuie sa fie mai putini si mai bine platiti. Deocamdata, ministerul de finante se împrumuta pentru plata pensiilor si a salariilor.

Ca suntem pe marginea prapastiei spune si presedintele PDL Ialomita, Marinica Cazacu. El avanseaza ca solutie pentru judet restructurarea posturilor din primarii, care au ramas fara obiect de activitate.

În Ialomita exista primarii care functioneaza cu un numar redus de angajati, dar si autoritati locale cu un aparat extins de specialitate, fara ca numarul de locuitori din comunitate sa justifice marirea organigramei.

De exemplu, primaria Facaeni are un serviciu de politie comunitara de trei ori mai mare decât orasul Tandarei, iar primaria Sarateni functioneaza cu 7 salariati la o mie 600 de locuitori. Consiliul Judetean Ialomita functioneaza cu 99 de salariati din 130, cât prevede standardul de calitate raportat la numarul de locuitori ai judetului.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.