Reteaua intranet

3

Toate administratiile locale din judet vor fi legate printr-o retea intranet care va asigura accesul autoritatilor judetene la baza de date a comunitatilor locale. 

Posibilitatea de a ajunge in timp real la informatiile pe care le detin administratiile locale va inlesni luarea unor decizii la nivel judetean si chiar va permite controlul activitatii publice in teritoriu.

Prefectul Alecsandru Stiuca spune ca reteaua intranet beneficiaza de un proiect de finantare de peste 3 miliarde.

Reteaua intranet se va realiza in parteneriat cu Consiliul Judetean si va include si institutiile deconcentrate ale statului. 

Clementina Tudor

3 comentarii

 1. Nici nu e nevoie de o retea noua. Toate aceste institutii au retelele lor gata facute, trebuie doar ca ceilalti (adica cei interesati) sa aiba acces la datele stocate, sau, ma rog, la o parte din ele. Dar sa dai o caruta de bani pentru a realiza un intranet pentru asa ceva, este doar o explicatie (pentru naivi) de a se mai “scoate” bani de la buget pe un proiect, aparent, necesar si costisitor. Orice elev de la o clasa de informatica stie sa realizeze o conexiune catre o baza de date de pe un server daca i se permite accesul, si toata povestea utilizand reteaua internet existenta!

 2. Da, ai dreptate, da… de… vin campanii electorale…. 🙂 trebuie bani de undeva.
  Ma rog… ca la nivel de municipii / orase ar fi o solutie pentru a reduce niste costuri cu accestul la internet.
  Faci o retea mare si contactezi un furnizor care sa dea internet la toata reteaua.
  Pentru schimbul de informatii intre institutii, da, se poate face un server cu baze de date, pagini securizate, acces securizat pentru anumit gen de informatii… si acces nesecurizat pentru informatiile publice.
  E vorba de 70.000 euro.
  Cel mai bine e sa faca o dezbatere publica de solutii.
  Da cred ca ne racim gura degeaba.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.