Reţelele de socializare aduc în atenţie alte metode de înşelătorie

0

_DSC8953

Pe reţelele de socializare aduce în atenţia publică, un nou tip de înşelătorie prin telefon.
Internauţii reclamă că escrocii şi-au format o altă metodă de a-i înşela de utilizatorii de telefonie mobilă, în special pe cei care folosesc abonamente. Infractorii pretind că sunt din partea companiei de telefonie ghicită după primele cifre ale numărului de telefon şi anunţă victimele că există o neregulă cu privire la factura lunii anterioare şi anume abonatul a plătit mai mult, iar pentru ca situaţia să se remedieze, abonaţi sunt sfătuiţi să tasteze un cod numeric precizat de către falşii reprezentanţi de telefonie mobilă. 
În momentul în care acest cod este tastat de pe un abonament, victima face încărcări de minim 300 de euro, bani ce se vor regăsi pe următoarea factură fără ca reprezentanţii companiei de telefonie să-i poată scuti pe aceştia de plata suplimentară. 
Ialomiţenii sunt sfătuiţi să nu se încreadă în astfel de convorbiri iar dacă sunt sunaţi pentru a li se restitui bani dintr-o aşa zisă factură anterioară, să verifice personal sunând la compania de telefonie aparţinătoare.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.