Reţetă artistică de taifas

0

O pictoriţă din Slobozia prezintă într-o expoziţie la Muzeul Judeţean o reţetă artistică de taifas. Iolanda Brandes Spulber şi-a expus lucrările realizate în ultimii doi ani într-o tematică şi coloristică speciale, de cochetărie feminină.
Momentul pentru vernisajul expoziţiei s-a dovedit extrem de potrivit, într-o zi de vineri, la începutul serii… Artista a fost însoţită de prieteni iar întâlnirea într-un spaţiu instituţional s-a dovedit cu mult mai puţin formală decât de obicei. Expoziţia actuală a prilejuit un remember pentru conducerea muzeului judeţean: cu ani in urma, directorul Florin VLAD şi-a început cariera managerială cu o expoziţie similară a artistei.
Deschiderea artistei către public s-a convertit în simpatia tuturor celor prezenţi, mai mult sau mai puţin familiarizaţi cu stilul autoarei. Directorul Direcţiei pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Naţional, Elena Pacală, apreciază că spaţiul expoziţional s-a contaminat cu bucuria exprimată prin pictură. Cunoştinţă mai veche, preşedintele Uniunii Judeţene a Artiştilor Plastici, Gheorghe Petre, a remarcat saltul calitativ al lucrărilor expuse într-o reţetă de taifas.
De profesie, Iolanda Brandes Spulber este inginer chimist. Pentru criticul de artă Ana Amelia Dincă, este certă vocaţia autoarei de artist plastic. Surpriza a fost în stilul, cromatica şi compoziţia pictorilor de la 1900.
Picturile expuse, şi folosite ca ingrediente într-o reţetă de taifas, pot fi vizionate în sala de expoziţii temporare a muzeului judeţean Ialomiţa până la sfârşitul lunii iunie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.