Reţineri şi confiscări în urma descinderilor de ieri

0

_DSC0001

Două persoane au fost reţinute, 460.000 de lei şi aproximativ 1.800 de tone de tablă confiscate, în urma percheziţiilor efectuate ieri în Ialomiţa la persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.
În urma celor 21 de percheziţii derulate la domiciliile şi sediile comerciale ale mai multor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice efectuate de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 460.000 de lei, înscrisuri şi documente de evidenţă contabilă.
Pentru recuperarea prejudiciului, estimat la 22 de milioane de lei, poliţiştii au indisponibilizat 1.790 tone tablă, identificată la sediile a patru societăţi comerciale.
Două persoane bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa cu propunere de arestare preventivă.
Miercuri,  peste 100 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, sub coordonarea Parchetului Judeţean au desfăşurat o acţiune care a vizat probarea activităţii infracţionale a 7 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni economice.
Percheziţiile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală spălare de bani şi folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii.
Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2014, suspecţii au creat circuite economice şi financiare fictive, cu scopul de a transfera sarcina fiscală 
către societăţi fantomă sau care, ulterior, au intrat în faliment. O parte din sumele de bani obţinute în acest mod au fost transferate către diverse societăţi şi persoane fizice din afara României, iar o altă parte ar fi fost introdusă în circuitul societăţilor ca aport de capital pentru justificarea şi reintroducerea în circuitul legal al acestora.
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.