Revisal reloaded

0

De la 1 februarie, responsabilii de personal au obligaţia să menţioneze în registrul electronic de evidenţă a salariaţilor, orice nou venit în unitate cu intenţia de angajare. Înregistrarea în REVISAL se va face anterior prezentării la locul de muncă şi chiar înaintea prezentării la Inspectoratul Teritorial de Muncă  a contractului de angajare.

Reprezentanţii ITM Ialomiţa au precizat într-o conferinţă de presă că măsura urmăreşte constrângerea angajatorilor de a folosi forţa de muncă legal, cu contract de muncă. Şeful corpului de control, Cecilia BRADEA, spune că riscul ca angajatul să nu corespundă locului de muncă este mai mic faţă de încercarea angajatorului de a-l folosi la negru.

Modificarea în registrul de evidenţă a salariaţilor nu schimbă cu nimic termenul de înregistrare a contractului individual de muncă. Transmiterea on-line a registrului general de evidenţă a salariaţilor în format electronic se face după obţinerea de către angajator a datelor de autentificare şi acces, respectiv “nume utilizator” şi “parolă”. Acestea se eliberează de către inspectoratul teritorial de muncă, în a cărui rază teritorială angajatorul îşi are sediul sau domiciliul, în baza unei împuterniciri semnată şi ştampilată de reprezentatul legal al angajatorului, însoţită de o copie a certificatului de înmatriculare, codul de identificare fiscală sau a actului de identitate, după caz.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.