Rezerviştii ialomiţeni din armată sunt convocaţi la răzbelul pensiilor

8
Sindicatul Cadrelor Militare în Rezervă organizează astazi o dezbatere publică privind noua lege a pensiilor conform căreia, remuneraţia rezerviştilor va fi recalculată şi decăzută de la statutul de pensii speciale.
La întrunire vor participa reprezentanţii Comitetului Director Naţional al sindicatului cadrelor militare în rezervă, coloneii Mircea DOGARU şi Ioan MONAC.
Dezbaterile de la Slobozia sunt programate pentru joi, începând cu orele 18, la Clubul Tineretului, unde sunt aşteptaţi să participe toţi cei interesaţi de subiectul stabilirii şi recalculării pensiilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

8 comentarii

 1. 1. imi permiteti sa fiu indignat? nea coloneii astia de acum sunt, presupun, dintre locotenentii aia care ne pazeau pe noi in armata la cules porumbul sau pe santierele patriei (canal, casa poporului)? si acum nu le mai ajung pensiile de 20-30-40 milioane? pana la urma de ce protesteaza, e asa rusinos sa fii si tu cantarit cu aceeasi masura ca orice om din tara asta?

  2. bine zis “razbelul pensiilor”, ca alt razbel n-au mai vazut. bine, or sa bage in fata cativa veterani din ’44 in spatele carora or sa se piteasca zeci sau sute de mii de viteji de pe vremea lui ceasca.

 2. Pai daca tu zici asta, io cum sa mai comentez ceva, mi-ai luat fata; astia sunt creatia comunismului, unii aparau granitele cu fata spre interior, alti apv-isti actionau pe ogoare, s.a.m.d. Model rusesc!

 3. Iar la Revolutie cati dintre voi ati stat in unitate? Stiti cum este sa tragi si in vulpile de pe camp pentru ca asa primesti ordin? Stiti cum este sa fii la un pas de a fi impuscat de un coleg, pentru simplul motiv ca a batut vantul din partea cealalta si nu a auzit cand ti-ai pronuntat numele? Si asta pentru ca asa era ordinul. Trageti in tot ce este suspect. Stiti cum este sa-ti petreci sarbatorile in transee, cu pistolul la brau? Macar pentru asta si ar trebui respectati militarii. Cati dintre voi ati avut in subordine cazarme, sau mai stiu eu ce alte minuni de genul asta? Cati dintre voi ati fost la ordin o viata intreaga? E simplu sa vorbiti…nu ati fost acolo, nu ati facut niciodata ce au facut oamenii aia pe care voi ii denigrati.

 4. Acum na, orice caine musca atunci cand ii iei osul din fata.
  O viata intreaga statul i-a imbracat. Le-a dat de mancare lor si familiilor lor – aveau ei grija ca hrana soldatilor sa ajunga unde trebuie si doar resturile in popota. Salarii , sporuri , solde, statut special. Contributii la fondul de pensii mai putin.
  Acum cand se propune recalcularea e clar ca trebuie sa iasa tovarasul colonel la razboi.

 5. La rivolutie n-am fost in unitate insa sunt ofiter in rezerva al armatei romane, ca posesor de studii superioare si consider ca apv-istii trebuie sa fie multumiti cu aceeasi pensie pe care o primesc si alte categorii sociale; sa primeze principiul contributivitatii, nu praful in ochi aruncat celorlalti!

 6. Sistemul Pensiilor Militare din România datează din 1829-1830, fiind consacrat definitiv în timpul domniei lui Cuza, prin înfiinţarea Casei Militare de Pensii a Armatei. Legea a fost respectată cu sfinţenie de către Carol I, Ferdinand, Carol al II-lea, Antonescu, Dej, Ceauşescu, Iliescu şi Constantinescu.
  Intenţiile aberante ale guvernanţilor actuali constituie o abatere de la sistemul pensiilor militare din NATO şi UE. Propunerea de lege încalcă în mod flagrant principiul „neretroactivităţii”, prevăzut de art.15. alin.(2) din Constituţia României.
  Se introduce premisa falsă că pensiile ocupaţionale actuale pot fi calculate ca şi cum ar fi fost obţinute în baza principiului contributivităţii.
  Sistemul de calcul al pensiilor militare prezintă particularităţii distincte conceptual faţă de cel al pensiilor civile şi este reglementat prin lege ocupaţională, în Germania, Marea Britanie, SUA, Turcia, Coreea de Sud, Israel, Egipt, Japonia, Cehia, Polonia sau printr-un capitol distinct, într-o singură lege, împreună cu cea a pensiilor bugetarilor, dar cu prevederi aparte pentru militari, în Franţa, Italia, Grecia, Portugalia, Austria. Baza de calcul a pensiilor militare se stabileşte în funcţie de valoarea soldei din ultima lună de serviciu activ, în Germania, Marea Britanie, Turcia, Italia, Grecia, Austria, Japonia sau media pe ultimele trei sau şase luni, în Franţa, Egipt, de vechimea integrală în armată, 30 de ani în majoritatea ţărilor, Japonia 20 de ani, Israel 25 de ani.
  Pentru stabilirea pensiei, bazei de calcul rezultate i se aplică un procent cuprins între 70-80% (Ungaria 65%, Olanda 70%,Marea Britanie 72,5%, Germania 75%, SUA 77%, Norvegia 76%, Italia 80%, Franţa 80%.
  La ora actuală, în România, media pensiei militare în întreg sistemul de apărare este de circa 1.400 lei, aproape 340 euro. La alţii este de 2.000 – 3.000 euro.
  La trecerea în rezervă, militarul primeşte un sprijin financiar în sumă fixă de 100.000 dolari, în Israel, sau echivalentul a 36 de solde lunare în Franţa, Marea Britanie, Turcia, Egipt. În Austria, militarul rezervist primeşte 70 de solde lunare, cu condiţia unui girant, ca în caz de deces suma rămasă să fie rambursată. Raţiunea pentru care se dă acest sprijin financiar în ţările enumerate, şi nu numai, este de a facilita integrarea în societatea civilă, o eventuală întoarcere în locul de baştină sau pentru cumpărarea ori construirea unei locuinţe, pentru a o elibera pe cea de serviciu.
  În toate ţările pensiile militarilor rezervişti se actualizează imediat cu indexarea soldelor militarilor activi, precum şi periodic în raport cu valoarea inflaţiei. INVIDIA SI STUPIDITATEA NE FAC VIATA AMARA….AMARA….

 7. eu nu neg ca actualii guvernanti sunt javre ordinare si ca merita un sut in c.r,

  dar cred ca in Germania/Japonia ofiterul sau judecatorul nu merge cu spaga la doamnele de la contabilitate ca sa ii faca ultima solda de 10 ori mai mare cu tot felu de artificii contabilicesti.

  ce zici ?

 8. Ma asta cu nume de dac neaos de ce nu incepi tu cu Burebista sau nu spui direct de movila lui Burcel daca tot de apuci de spolieri ? Zici ca legea a fost respectata cu sfintenie !!!! de Carol …Si ce sa facem noi acum sa cautam in stenograme sa iti spunem de legea asta ?Cum incalca mai stupizenie principiul neretroactivitatii actuala propunere de recalculare,daca macar stii care este acest principiu ?Ai auzit cumva ca militarii vor aduce banuti de acasa pentru ca au luat lefuri ce nu li se cuveneau ?Pensia este un drept, nu valoarea ei.
  Ia zi tan major ce vrei cu alegatia asta ?
  ,,La ora actuală, în România, media pensiei militare în întreg sistemul de apărare este de circa 1.400 lei, aproape 340 euro. La alţii este de 2.000 – 3.000 euro.,,
  Care este indicatorul macroeconomic ce il ai in calcul ,bre nea economie ? Ma mir ca nu ai zis si de Colin Powell ! Si ce-ai vrea bre sa-mi vand copii sa iti dau tie pensie de 3000 euro ?Cu 20-30 mil nu poti sa traiesti ?Duce economia mai mult si au aflat decat cativa cersetori ce se dau reprezentativi pentru armata ? Procurorul ala militar ce tot apare cu dogaru pe la irealitatea twc are pensie de 120 mil si se dadea meritos.Halal respect .Apropos respectul se obtine nu se cere.

  Alta ineptie : La trecerea în rezervă, militarul primeşte un sprijin financiar în sumă fixă de 100.000 dolari, în Israel…
  Halooo,pe aia ii alearga egiptenii pe inaltimile Golan de le ingheata chilotii pe ei,au trecut prin yom kippur-uri si armata e armata nu popota.Aia daca nu mai au armata nu mai exista, asa ca poate nu ne plictisesti cu locotenentii nostri ce pe ogoarele patriei infaptuiau acte de vitejie bagand barabule in portbagajele sefuletilor sau stand cu stiuletele la soare.Om fi noi de la orasul de floci da nu veni cu scarpinaturi dastea din tratatul de dezinformare a lui Volkoff ,amestecand adevaruri banale cu cereri stupide.
  Si spune lu nea dogaru ca eu contribuabilul nu am de gand sa platesc decat ce se livreaza si sa ne intindem fiecare cat ne e plapuma ,nu cat se plateste de la Irlanda pana in Trinidad Tobago si sa mai lase politichia ,ca asta e jegmaneala nu politichie.
  Si voi si alte categorii trebuie sa traiti cum traieste tot romanu si cu pensioare pana la 30 mil va puteti descurca binisor.
  Hai la stanga-mprejur si oferiti onoare pentru a avea onoare.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.