Rezoluţie a Ligii Aleşilor Locali PSD

0
Liga Aleşilor Locali a PSD a adoptat o rezoluţie privind blocajul reformei administraţiei publice locale, princ care cere guvernului respectarea principiului european al guvernanţei, pe mai multe niveluri, local, regional şi central.
Argumentul principal este că autonomia unor servicii ministeriale, cu trecerea anumitor instituţii în subordinea consiliilor locale sau a consiliilor judeţene, prin descentralizarea parţială a surselor de finanţare, a împovărat administraţiile locale şi a dus, în unele cazuri, la subfinanţarea domeniilor de sănătate, învăţământ şi ordine publică, cu efecte negative în plan social.
P.S.D. denunţă modul discreţionar de alocare a fondurilor către comunităţile locale, pe criteriul culorii politice, prin care guvernul portocaliu a pus în pericol funcţionarea şi însăşi existenţa administraţiilor locale.
Liga Aleşilor locali social democraţi cere guvernului să nu mai modifice legislaţia privind finanţarea administraţiei publice locale, decât după consultări şi termene lungi de evaluare a consecinţelor măsurilor pe care le preconizează, şi să limiteze abuzurile instituţiei prefectului şi ale altor reprezentanţi din serviciile deconcentrate, asupra  administraţiei publice locale.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.