Rock fără catalog / viitor de haur

4

Metalele grele au fost la ele acasă JOI la Colegiul Naţional ,,Grigore Moisil’’ în cadrul penultimei zilei din săptămâna de ,,şcoală altfel’’. Bobocii de la clasa a IX-a F, majoritatea împătimiţi ai muzicii rap, ai pop-dance-ului şi chiar ai contestatelor manele, au avut ocazia de a se familiariza cu câteva dintre piesele clasice ale genului rock.
Iniţiatoarea ,,orei muzicale fără catalog’’ este profesoara Luminiţa Mihai care a gândit momentul ca o pledoarie pentru muzica însoţită de mesaj, pe care a dorit să o aducă mai aproape elevilor săi:
audio Luminita MIHAI
Încercarea dirigintei lor a părut să fi avut efectul scontat, deşi după ce au trecut de la Queen la Pink Floyd, tinerii s-au declarat în majoritate deranjaţi de genul rock şi s-au reîntors aproape instantaneu la acordurile preferate:
audio ROCK
,,Ora de rock’’ a fost continuată cu alte şaizeci de minute în care rolurile s-au inversat, elevii fiind de astă dată cei care au dat tonul la cântec în încercarea de a-şi familiariza diriginta cu ritmurile care îi fac pe ei să vibreze.
Robert Viorel Dincă, www.radiocampus.ro

4 comentarii

 1. Felicitari d-na profesoara , este primul pas pentru a scoate copiii din
  imbecilizarea manelelor si a telenovelelor!
  Urmatorul pas ar fi ,cite un drum la Bucuresti la teatru sau Opereta (pentru inceput).
  Daca-mi permiteti un sfat : Pink Floyd este cam greu la inceput,
  hai sa o luam cu putin DIDO ,Texas , DIRE STRAITS , ASIA , ELO , Clapton ,Genesis si abia pe urma sa trecem la genul progresiv ca s-ar putea sa se sperie
  cei mici si sa respinga rock-ul si este pacat ;
  Pe de alta parte e bine sa folosim si imagine nu numai sunet ; iar rock-ul se urmareste cam de la 20dB in sus (daca e posibil).
  Pentru profesorii din Slobozia care mai au astfel de preocupari , sugerez sa se
  adreseze d-lui Fanica Neagu care le poate pune la dispozitie o biblioteca
  de materiale audio dar mai ale video!

 2. Parerea celui de-al doilea elev este penibila. Si ce revoltat e saracul! Recunoasteti oameni buni. Rock-ul e un gen frumos doar daca nu esti prost. Iar in semiorasul ala e greu sa scapi de prostie si mentalitati inguste. Apreciez efortul, pe care eu unul nu l-as fi facut. Voi credeti ca astia au cea mai mica idee ce e aia Pink Floyd sau Queen? Credeti ca stiu ce concepte morale si sociale stau in spatele unor melodii precum “Another brick in the wall”? Ca sa asculti muzica buna(nu neaparat rock ca nici tot rock-ul nu genial) iti trebuie anumite bagaje intelectuale pe care astia sunt ori prea mici, ori prea prosti sa le aibe. Elevii duc lipsa de curiozitate in ziua de azi. Principala caracteristica umana care ne impinge sa evoluam. Astia nu-s curiosi despre nimic si se complac. Cand l-am auzit pe-ala din audio clip ce-a zis am ramas cu gura cascata. Una e sa intelegi un gen de muzica si sa nu iti placa si alta e sa ragai niste preconceptii pentru ca nu intelegi nimic.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.