Romi în Bărăgan – inventarul unui mod de viaţă

1

_DSC0884

Astăzi a fost lansat proiectul ,,Romi în Bărăgan- inventarul unui mod de viaţă“, finanţat din fonduri norvegiene.
Demersul aparţine Centrului de Instruire şi Consultanţă LABOR şi presupune valorificarea zestrei culturale a grupurilor de romi prin documentarea la faţa locului în 10 comunităţi tradiţionale pentru aflarea şi imortalizarea poveştilor de viaţă pe care aceştia le depozitează.
Alina Popa precizează că partenerii acestui program sunt Regatul Norvegiei, Republica Islanda şi Principatul Liechtenstein cu Guvernul României:
audio Alina POPA


Proiectul prevede un concurs de artă fotografică şi va avea un site pentru înscriere a participanţilor şi promovare activităţilor cuprinse în proiect, precizează preşedinta Centrului de Instruire şi Consultanţă LABOR, Elena Pacală:
audio Elena PACALA


Fotografiile înscrise în concurs vor fi publicate într-un album, iar toate materialele realizate vor intra în colecţia Muzeului Judeţean Ialomiţa. Proiectul ,,Romi în Bărăgan- inventarul unui mod de viaţă“, se va desfăşura pe o perioadă de 10 luni.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Ce sunt aia “romi”? Pluralul de la rom este romuri, nu romi. Zestre culturala la tigani? Ce gluma buna! Ne invata nordicii Europei cum sa ne tinem acasa paduchii.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.