S-a schimbat modificarea pentru TVA la încasare

0

TVA

Administraţia Judeţeana a Finanţelor Publice Ialomiţa informează persoanele impozabile care au aplicat sistemul TVA la încasare si al cărui cod de TVA a fost anulat, la cerere, că au obligaţia sa colecteze şi să declare TVA la data încasării, dacă plata se face în 90 de zile de la emiterea facturii.
De asemenea, în cea de-a 90-a zi calendaristică de la data emiterii facturii, înainte de anularea codului de TVA, pentru contravaloarea totală a livrării de bunuri sau a prestării de servicii, indiferent daca acestea sunt ori nu încasate, dacă furnizarea are loc după anularea codului de TVA.
Similar se întâmplă şi cu facturile emise înainte de anularea codului de TVA pentru contravaloarea parţiala a livrării de bunuri sau a prestării de servicii, dar pentru taxa pe valoarea adăugată aferentă contravalorii încasate.
TVA-ul astfel colectat se declara în formularul 311, rezultând o declaraţie privind taxa pe valoarea adăugata datorata de către persoanele impozabile al căror cod de înregistrare în scopuri de TVA a fost anulat, până la 25 inclusiv a lunii următoare celei în care a avut loc încasarea, dată până la care trebuie efectuată şi plata.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.