S-a schimbat modificarea

0
Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, care reglementa depunerea declaraţiilor privind obligaţiile de plată la bugetele asigurărilor sociale, a fost abrogat.
Concret, au dispărut formularele – declaraţii 102 şi 100 şi a apărut 112, care le cuprinde pe amândouă.

Formularul 102 a fost anulat, iar instrucţiunile de completare a formularului 100 ,,Declaraţie privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, s-au modificat.
Astfel, creanţele fiscale care până la 31 decembrie 2010 se regăseau în formularul 102, sunt curpinse, începând cu 1 ianuarie 2011, în formularul 112. Acesta se referă la ,,Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate”.
Totodată, creanţa fiscală reprezentând “Impozitul pe veniturile din salarii”, din formularul 100 ,,Declaraţia privind obligaţiile de plată la bugetul de stat”, se regăseşte şi se declară tot în formularul 112.
În schimb, termenele de declarare au rămas aceleaşi, până la 25 februarie 2011, pentru obligaţiile aferente lunii ianuarie 2011, iar nedepunerea la termen a acestei declaraţii se sancţionează contravenţional cu amendă, conform Codului de procedură fiscală.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.