S-a stabilit vinovatul în explozia din blocul de lângă Clubul Tineretului

0

DSC_0154

Explozia din blocul de lângă Clubul Tineretului a fost pusă la cale de proprietarul locuinţei pentru a încasa despăgubire o sumă foarte mare de la societatea de asigurări.
După 3 ani şi jumătate, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia au dispus trimiterea în judecată a lui DOBRUŢCHI NICOLAE sub acuzaţia de instigare la distrugere şi înşelăciune privind asigurările.
Deflagraţia s-a produs la sfârşitul lunii mai, în apartamentul de la etajul doi din blocul F 6, urmată de izbucnirea unui incendiu. În urma acestora au fost produse pagube materiale, atât în locuinţa inculpatului, care a ars în proporţie de 90%, cât şi la alte apartamente de pe scara blocului. De asemenea, datorită suflului exploziei, au fost avariate mai multe autoturisme aflate în parcarea din partea de nord-est a blocului. 
Din probele administrate a reieşit că explozia a fost pusă la cale chiar de posesorul apartamentului, inculpatul Dobruţchi Nicolae, încercând astfel să obţină de la o societate de asigurarea contravaloarea primei de asigurare a imobilului şi a mai multor bunuri aflate în acesta. Imobilul fusese scos la licitaţie de către executorul bancar cu o zi înainte de încheierea poliţiei de asigurare, iar pentru a nu exista suspiciuni din partea societăţii de asigurare, inculpatul l-a convins pe ginerele său să pună în aplicare planul de incendiere a apartamentului, promiţându-i acestuia o parte din suma obţinută. 
După încheierea poliţei de asigurare, inculpatul a mutat toate bunurile de valoare din apartament pentru a le salva şi a plecat în staţiune, lăsându-i însă ginerelui său instrucţiuni precise cu privire la modalitatea de incendiere a apartamentului. 
Ginerele complice a pus în aplicare planul stabilit, folosind în acest sens produse petroliere de tipul benzinelor, însă, în timp ce se afla în interiorul locuinţei, şi-a aprins o ţigară, declanşând explozia înainte de momentul preconizat, fiindu-i provocate răni ce au condus la decesul acestuia. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj