S-au umflat muschii pe ARR Ialomita

0

Agentia Rutiera Romana Ialomita a refuzat sa rapunda solicitarii scrise facute de deputatul Marian Neacsu cu privire la blocarea activitatii instructorilor independenti, pe motiv ca  nu are personalitate juridica, iar documentul este secret. Săptămâna trecută deputatul ialomitean a solicitat A.R.R. Bucureşti să renunţe de urgenţă la măsura adoptată la 3 iunie care bloca activitatea instructorilor auto independenti, având în vedere caracterul inoportun, discriminatoriu şi abuziv al acelei măsuri. In scurt timp Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii şi-a precizat, punctul de vedere printr-o adresa înaintată către Autoritatea Rutieră Română şi în care se precizează sub semnătura Directorului General că trebuie eliminate restricţiile impuse instructorilor independenţi, până la emiterea normelor de aplicare a Legii nr. 218/2009 de către Minister. Totusi in Ialomita instructorii inca nu au voie sa iasa pe traseu cu elevii.

In comunicatul de presa semnat de deputatul Marian Neacsu, se precizeaza ca oficialităţile Autorităţii Rutiere Române de la Bucureşti, au instruit recent conducerea ARR să deblocheze activitatea instructorilor auto independenţi, transmiţându-se acestor agenţii chiar şi o adresă circulară în ziua de vineri, 24 iulie.

În mod surprinzător, Agenţia judeţeană din Ialomiţa refuză să pună în aplicare ordinele ARR şi crede de cuviinţă să ignore punctul de vedere al Ministerului Transporturilor din România, despre care apreciază că este un document informativ şi nu obligatoriu. Având în vedere gravele disfuncţii din activitatea ARR, Marian Neacsu va  solicita, în perioada următoare, atât Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, cât şi Directorului General al ARR, să dispună verificările şi toate măsurile necesare pentru optimizarea activităţii şi schemei de personal a agenţiilor judeţene ale ARR, în special în cazul agenţiei Ialomiţa, pentru ca astfel de episoade să nu se mai repete.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.