S.O.S. Batranii Ialomitei!

3

foto: Florin Floreanu

O mie de ialomiteni din Colelia si Grindu, doar doua dintre comunele afectate de zapada si viscol, au primit miercuri alimente din partea locuitorilor judetului, impresionati de drama familiilor greu incercate de vremea rea din ultimele doua saptamani.
Fiecare mana de ajutor pe care o primesc ii ajuta pe cei astupati de zapada sa-si recapete increderea ca vor iesi cu bine din aceasta iarna.
La aproape doua saptamani de la prima urgie care s-a abatut asupra lor, locuitorii din comunele ialomitene lovite de viscol incearca sa ia viata de la capat.
Dupa un vifor peste puterile omenesti si zile nesfarsite fara lumina, batranii satelor primesc un sprijin nesperat din partea semenilor.
Circa 7 tone de alimente stranse din donatii au fost astazi impartite din casa in casa de voluntarii care au initiat campania “S.O.S. Batranii Ialomitei!” La distributia pachetelor au contribuit si militari de la unitatea din Slobozia.
La Colelia, cele cateva zile de repaos din partea naturii au permis ca pe strada Nordului, unde crivatul a facut prapad, sa intre utilajele de deszapezire. Pentru a scapa de blocurile de zapada din gospodarii, localnicii au fost de acord ca masinile sa le strice gardurile, numai sa-i scape de muntii de omat si gheata care le ameninta casele.
La Grindu, dincolo de supararea oamenilor ca ajutoarele trimise de Guvern s-au impartit numai cunostintelor salariatilor de la primarie, in comunitate au ajuns in acelasi timp doua caravane, de la Slobozia si Politia Ilfov.
Disperarea localnicilor ca vor putea ramane din nou fara paine si apa i-a determinat pe acestia sa alerge pur si simplu dupa masinile cu ajutoare pentru a primi pachete alimentare.
Campania S.O.S. Batranii Ialomitei a fost initiata de fostul europarlamentar Maria Petre, in colaborare cu principalele canale media ale judetului: Radio Campus, Antena 1 si site-ul guraialomitei.com. Caravana cu alimente va ajunge si la Valea Macisuluii si Grindasi, alte doua comunitati din Ialomita rupte de lume pentru mai bine de doua saptamani.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

3 comentarii

  1. Adica cei batrani si neputinciosi care nu au putut fugi dupa masini sau nu au avut neamuri la Primarie nu au primit ajutoare???
    Daca si ajutoarele se dau pe pile, suntem gata, nu mai avem nicio sansa!!

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.