Să căpuşaţi bine!

0
De 4 luni, secţia de dializă a spitalului judeţean de urgenţe s-a externalizat şi funcţionează într-un centru privat, care are contract direct prin Ministerul Sănătăţii, cu Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate.
Manevra păgubeşte bugetul spitalului judeţean de urgenţe, care a rămas fără fondurile destinate bolnavilor în tratament la dializă. În majoritate, pacienţii se tratează acum la centrul privat, iar atunci când starea lor de sănătate se alterează, ajung pe patul spitalului judeţean. Deconturile se fac însă către centrul privat, iar cheltuiala spitalului cu pacientul bolnav de rinichi rămâne neacoperită. Medicul Vasile Olaru, spune că în luna iunie, la spital au fost trataţi 10 pacienţi din centrul privat, cu o cheltuială totală de aproape 300 de milioane de lei vechi, bani nedecontaţi de Casa Judeţeană de Sănătate.
Pentru serviciile de dializă ale spitalului judeţean de urgenţe au optat doar 5 pacienţi, pentru ca grosul, de circa 70 de bolnavi de rinichi, să meargă în centrul privat, deschis în paralel cu activitatea principalei unităţi spitaliceşti din judeţ.
În aceste condiţii, cheltuiala cu personalul angajat în secţia spitalului, întreţinerea şi chiar transportul pacienţilor de la domiciliu la spital, sunt neacoperite.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.