Să murim bine!

7

Speranţa de viaţă în municipiul Slobozia scade dramatic după vârsta de 64 de ani.

O raportare a populaţiei pe grupe de vârstă, din municipiul reşedinţă de judeţ, arată că după pensionare, doar jumătate dintre cetăţenii oraşului supravieţuiesc.

La sfârşitul anului trecut, în Slobozia figurau 4.130 de cetăţeni cu vârste între 55 şi 59 de ani, pentru ca imediat la următoarea grupă de vârstă, între 60 şi 64 de ani, numărul slobozenilor să se reducă la jumătate.

Cercetarea privind starea economico-socială face parte din raportul de activitate pe anul 2009, al primarului Gabi Ionaşcu. La 1 ianuarie 2010, municipiul Slobozia înregistrează puţin peste 52 de mii de locuitori. Cele mai bine reprezentate grupe de vârstă sunt între 30 şi 34, respectiv 35 şi 39 de ani, unde se încadrează câte 4.700 de cetăţeni.

La grupa de vârstă 0-4 ani figurează în Slobozia 2.450 de copii, iar la capitolul veterani, de peste 85 de ani, înregistrăm 242 de slobozeni.

Clementina Tudor

7 comentarii

 1. Calitatea apei sa aiba vreo influenta asupra statisticii primarelui? Dar teoria probabilitatilor ce-o fi spunand? Cine e mai aproape de deces, intre o persoana de 50 ani, una de 60 ani si una de 70 ani? Cat despre titlul tampit al postului (SA MURIM BINE!) ce sa mai zicem? Calitatea vietii in Slobozia e influentata de modul de administrare al municipiului. Municipiul SLOBOZIA e administrat de psd!

  • ce nu-ti place la titlu, mike? e pus de mine si mi-l asum, asa tampit cum este – banal, folosit si rasfolosit in presa de toate culorile (except orange, of course). ce sa zic… placerea ta.
   desi te dai apolitic, pledezi cauza pdl & base de luni bune – asta faci si acum. nici macar nu mai intru in dispute cu tine, desi este evident ca locuitorii oraselor/judetelor conduse de pdl nu traiesc mai bine decat aia din judetele rosii.

 2. Nu e adevărat, cetăţenii din oraşul meu Râmnicu Valcea trăiesc mult mai bine, acum de când sunt eu la puşcărie pentru fraude.

 3. DE PE UN BLOG:,,Stimate d-le Boc, aflu de la colegii mei că urmăriţi cu atenţie acest blog, ori dumneavoastră, ori şoferul acela de încredere pe care l-aţi făcut consilier. Profit de această ocazie pentru a vă face o serie de propuneri care mai mult ca sigur vor scoate ţara din criză şi vor asigura o reducere de 10% a cheltuielilor la orice.
  Propunerea mea este introducerea tichetelor de şpagă ca modalitate de plată în sistemul bugetar. Nu trebuie să vă şocheze ideea, e una venită la beţie şi cred că sunteţi obişnuit cu astfel de construcţii logice, dacă înţelegeţi unde vreau să bat.
  Tichetele de şpagă ar trebui să fie ca cele de masă. Salariaţii vor primi 20-30 şi le vor folosi pentru achiziţionarea de servicii în sistemul de stat. Mergi la medicul de familie? Dacă e amabil, dai şi un tichet de şpagă. Naşte nevasta? Douăzeci de bonuri la doctor, cinci la asistentă, cinci la anestezist şi cinşpe la moaşă (taţii ştiu despre ce e vorba). Vrei un certificat fiscal să-ţi intabulezi un teren? Trei tichete. Ar putea fi folosite şi dacă te prinde poliţia cu radarul, dai trei tichete şi bagă un reset. Sau dacă depăşeşti pe linia continuă. Cu tichetele de şpagă nu se vor putea cumpăra ţigări sau băuturi alcoolice – nu e bine ca obiceiurile proaste să fie încurajate. Totodată, dacă d-l Isărescu ne urmăreşte în aceste momente, aş dori să-i sugerez să mai relaxeze condiţiile la bănci astfel încât să permită acordarea creditului de şpagă, un fel de credit de nevoi personale, doar că mai sigur. Adică, spre deosebire de cel de nevoi, băncile vor putea verifica înainte funcţionarul căruia doriţi să-i daţi şpagă şi să facă nişte calcule de risc. Una e să dai unui Calomfirescu care doar se laudă că te rezolvă cu autorizaţia aia şi, când colo, o lălăie şase luni ca şi cum n-ai fi dat deloc, şi alta e să lucrezi cu un Arnăutu de la Garda Financiară, care, cu o şpagă adecvată, te scoate efectiv din căcat. Aici aţi putea interveni dumneavostră, d-le Boc, să subvenţionaţi dobânda la creditul luat pentru prima şpagă. Şi aş mai avea câteva sugestii să scoateţi ţara din criză, dar destul cu mocangeala, să văd întâi prima reclamă la CFR Marfă pe Daily Cotcodac şi mai vorbim după aia.”

 4. Oamenii din Ramnicu Valcea au votat majoritar pentru un candidat propus de pd-l. Cel care se ascunde sub post-ul cu ,,mircea gutau- primarul martir PSD” are o explicatie logica si de bun simt pentru asta? Nu ma supar daca se consulta cu ,,expertul in ajutat oameni catalin voicu-PSD”, viata noastra asta e…(rima voita).

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.