Să vă îmbolnăviţi bine!

0
Mulţi ialomiţeni vin în toiul nopţii cu ambulanţa la spitalul judeţean şi ajung să doarmă peste noapte pe holurile unităţii medicale.
Regulile stricte privind decontarea serviciilor medicale impun limită la cazurile internate. Adresabilitatea la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului judeţean se menţine însă foarte ridicată. Aşa se face că, în municipiul reşedinţă de judeţ, activitatea medicală suferă din lipsa medicilor, a fondurilor şi a spaţiului.
Până la utilizarea sediului nou construit pentru Unitatea de Primire Urgenţe, medicul anestezist şi de terapie intesivă, , spune că doar 4 paturi la UPU este prea puţin şi chiar insuficient în cazuri deosebite, de accidente colective.
Fără posibilitatea de a mai susţine contravaloarea tratamentelor, mulţi   ialomiţeni bolnavi cronici apelează ambulanţa dar ulterior îşi dau seama că nu mai pot beneficia de serviciile medicale din spital, ca altă dată
Lunar, la spitalul judeţean de urgenţe ajung circa două mii de pacienţi. Contractul cu Casa judeţeană de Sănătate prevede decontarea pentru numai 1.500 de pacienţi, atât cât indică normele de internări în regim de urgenţe.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.