Să vorbim discuţii

0
Stabilirea unui preţ minim pentru vânzarea cerealelor, este un subiect din ce în ce mai dezbatut de autoritatile si producatorii ialomiteni.
Directorul APIA Ialomita, Florea Stoian spune că preţul cerealelor se stabileşte unitar pentru comunitatea Europena si are scopul de a restabili echilibrul finaciar al agricultorilor pentru realuarea producţiei. La nivel naţional, ţinta este de a stopa scăderea preţului de pe piaţa internă a cerealelor sub cel de interveniţie.
Preţul de interventia este o masura de piata care se aplică în situaţia de supraproductie, care de obicei conduce la scaderea pretului de piaţă la cereale, şi implicit la scăderea venitului agricultorilor, motiv pentru care fenomenul trebuie ţinut sub control. Directorul Centrului Judeţean APIA, Florea Stoian, susţine că măsura poate fi aplicată numai de Agentia Pentru Plati si Interventii în Agricultură.
Ofertele pot fi înaintate de producatori numai în perioada de interventie, care pentru Romania este stabilita între 1 noiembrie si  31 mai.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.