Salarii …majorate la primaria Slobozia

1
Pentru a se compensa reducerea cu 25% a veniturilor salariale, angajaţii Primăriei Slobozia vor primi în iunie suplimente salariale.
Consilierii municipali au adoptat aseară propunerea executivului de a creşte veniturile funcţionarilor publici ai Primăriei Slobozia.
Prin apariţia Legii privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice, s-a creat cadrul legal prin care, la propunerea ordonatorului principal de credite, consiliile locale pot acorda suplimente salariale, funcţionarilor publici, egale cu diferenţa dintre salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice de stat şi salariul de bază prevăzut pentru funcţiile publice locale, în care au fost numiţi, cu condiţia ca veniturile proprii ale bugetului local, să fie mai mari sau egale cu cheltuielile de personal alocate pentru autorităţile executive, deliberative şi aparatul de specialitate al primarului.
Cum fondul de salarii existent permite acordarea suplimentelor salariale, propunerea executivului a fost adoptată. În funcţie de încadrare, fiecare salariat al Primăriei Slobozia va primi, pe lângă salariu, venituri suplimentare de până la 400 de lei lunar. Un demers similar a făcut şi primăria Amara, pentru care Prefectura Ialomiţa a acordat aviz de legalitate.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Asadar, bugetarii ce asigura aparatul birocratic al primariei Slobozia si primariei Amara n-au fost afectati de criza pana acum si, prin grija executivului, cu acordul consiliului local, nu vor fi afectati nici de aici incolo. Nu sunt jigodii cei care vorbesc despre ,,suferintele” celor din administratie, asa, de-a-valma? Ca mai sunt cazuri si pe la Sibiu, si pe la olteni…In orice caz, sper ca TOTI OAMENII din Slobozia sa aiba pretentii corespunzatoare cu salariile care le primesc cei care lucraza in administratia locala slobozeana si n-au cum sa perceapa criza…parca acum ceva timp priMarele se lauda peste tot ca s-a imprumutat cu dobanda mica, rezonabila, pentru a finanta investitiile din Slobozia?

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.