Salarii mizere, oameni nemulţumiţi

5
Nemulţumiţi de salariile pe care le au după reducerea cu 25 de procente, salariaţii ministerului de finanţe au ieşit astăzi în faţa instituţiei, într-un protest spontan.
Aproximativ o sută de angajaţi ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice din Ialomiţa s-au alăturat finanţiştilor din ţară, care la rândul lor, au declanşat acţiunea de protest. Cea mai mare nemulţumire a bugetarilor de la finanţe este că, în prag de iarnă, au rămas cu mai puţin de jumătate din salariul pe care îl încasau la sfârşitul anului trecut.
În timp ce sindicaliştii îşi spuneau nemulţumirile în faţa jurnaliştilor, ialomiţenii care aveau treabă la Direcţia Financiară au fost întorşi din drum şi rechemaţi mâine, pentru a-şi rezolva problemele. În ciuda faptului că au fost purtaţi pe drumuri, chiar şi contribuabilii au înţeles motivul protestului finanţiştilor.
Potrivit calendarului de proteste, sindicaliştii din finanţe intenţionează să declanşeze greva generală, la sfârşitul acestei luni.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

5 comentarii

 1. Intradevar, li s-au diminuat veniturile prea mult, dintro-data. Porcaria cu sporurile (luate inclusiv de soferi si orice birocrat care sta intr-un birou cu termopane si intocmeste situatii, analize, s.a.m.d. -departe de evaziunea fiscala) a inceput insa in 1994, autor fiind ministrul de finante psd florin georgescu ( un nume legat de sov, printre altele) si a continuat mestesugit in 2003, sub patronajul lui mihai tanasescu, alt ministru psd. Meseriasi baietii, ce sa zic!

 2. prostia e alta, cu bonusurile.
  vin in control si “trebuie” sa-ti dea amenda, sa-si ia “primele”. nu ai parte de un tratament corect, esti pompa lor de bani. ce e prostia asta cu performanta si cu adusul banilor suplimentar la buget. ce inseamna performanta la ei, la cate firme le-ai gasit nod in papura?

  daca-i mai trimite si sefu cu “dedicatie” pe la anumite firme, va rog sa ma intelegeti de ce chiar nu ma intereseaza protestul lor.

  eu m-am cam saturat de modul in care se fac treburile in tara asta.

 3. Si asta fiindca de bugetari au nevoie cei care sunt la putere, sunt votantii cei mai fideli (adica, cam tot asa cum batranii sunt fideli psd-ului, iar tinerii pnl-ului). Cred ca cei care conduc acum Romania si-au facut un calcul: cum banii sunt putini, le ingreunam acum situatia ca apoi, in 2012 (poate mai trece si criza), cand vor fi noi alegeri, sa putem sa le-o imbunatatim!

 4. eu ii inteleg ca vor sa scoata “primele”, care de fapt trebuie sa fie un drept salarial.
  si nu numai pt domniile de la ministerul finantelor, unde, sa fim seriosi, sunt toti angajati pe rubedenii, pardidenii, ci pentru toata lumea. suntem o tara de primaci, sporaci, dedudaci, si alte cuvinte care la ora asta nu-mi vin in minte.

  problema e ca “analizele” celor de la finante, sunt facute la misto. adica ce faci tu, tai primele si gata. parca n-ai stii ca primele sunt o parte importanta din salariu. in loc sa le mareasca oamenilor salariile la vremea cuvenita, le dadeau prime si se pregateau pt perioada asta. e si vina “sindicalistilor” ca au acceptat prostii de genul asta.
  nu se uita cu ce-i lasa in urma pe oameni. in loc sa faca o analiza completa, sa introduca din prime in salariu si pe celelalte sa le scoata…

  totu-i o smecherie in tara asta. salariu se cheama prime, controlul e cu dedicatie si se face doar la ordin, guvernu e in loc de parlament, parlamentu e pt showuri la tv…. Te-ai astepta ca statul sa nu faca d-astea, insa el perpetueaza prostiile astea.

  eu ii indemn pe cei de la “stat” sa se duca sa lucreze la privat. si or sa vada acolo taieri de salarii, cum isi schimba locul de munca de 3 ori pe an. si n-or sa mai tipe atat, pt ca nu e de unde.

  si guvernu sa puna mana sa ajute mediul privat, ca de taiat salarii si locuri de munca taie orice prost.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.