Salariul minim pe economie va creste cu 40 de lei

0

Sindicatele şi patronatele au semnat la Guvern acordul privind majorarea salariului minim. Dupa indelungi discutii Guvernul şi reprezentanţii sindicalistilor au semnat, la sfarsitul saptamanii trecute, forma finală a acordului privind creşterea salariului minim, respectând principalele prevederi ale înţelegerii – majorarea până la 540 lei de la 1 octombrie şi la 600 lei din ianuarie 2009 – dar au introdus si mici amendamente.
Presedintele Sedlex Ialomita, Nicu Stan, spune ca nu este suprins ca guvernantii au introdus amendamente in plus pentru ca acelasi lucru l-au facut si in negocierile pe Hotararea de Guvern nr 614 cu finatistii.
Acesta este si motivul pentur care se anunta actiuni de protest.
Potrivit protocolului incheiat intre patronate, sindicate si guvernanti, pana in 2010, salariul minim va creşte cu 130 de lei, nivelul venitului minim va ajunge astfel în 2011, la 860 lei iar în 2012, la 1.030 lei. În ultimul an pentru care acordul semnat vineri rămâne valabil – 2014 – venitul minim trebuie să atingă 50% din cel mediu, la o sumă de 1.325 lei.
Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.