Sănătate: fondul de analize gratuite a rămas neterminat

2

rgrgbyulj

Situaţie fără precedent în Ialomiţa în privinţa analizelor obligatorii de sânge!          
Conform datelor Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate peste 800 de milioane de lei alocate analizelor de sânge au rămas nevalorificate în ultimele două luni, iar fondurile neconsumate se vor reporta până la terminarea acestora. Locuitorii judeţului nu s-au mai înghesuit anul acesta pentru solicitarea analizelor obligatorii, fie din cauza neimplicării medicilor de familie în a face recomandări specifice, ori din lipsa cunoştinţelor cu privire la analizele de bază care sunt gratuite.
Spitalul din Slobozia a rămas din luna iunie cu peste 600 de milioane de lei, bani alocaţi analizelor, deşi la nivelul judeţului s-au închis trei laboratoare de specialitate la Slobozia, Urziceni şi Feteşti.
Spre deosebire de începutul anului, când ialomiţenii se programau cu mai multe luni înainte pentru a-şi face analize gratuit, din luna iunie fondurile nu au mai fost epuizate şi pacienţii pot solicita medicilor de familie bilete de trimitere către laboratoarele de specialitate.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Si daca-mi fac analizele stie vreunul sa le citeasca? Astia habar n-au  sa deosebeasca o indigestie de apendicita sau o piatra la colecist de o gastrita…Cica " ai VSH-ul marit e o infectie in corp dar nu ne dam seama unde". Pai afirmatii din astea poa sa faca si cici balerina, infirmiera care da cu mopul pe holurile zoioase ale policlinicii

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.