Sănătatea publică, aruncată peste gardul primăriei

0

foto: Florin Floreanu

Instituţiile statului cu atribuţii în sănătatea publică au ignorat 24 de ore un focar de infecţie. Un bărbat de 31 de ani din Slobozia, bolnav de tuberculoză, a căzut joi după amiază din picioare, lângă circumscripţia sanitar veterinară din piaţă, după ce şi-a vomitat plămânii pe caldarâm.
Bolnavul a fost ridicat de un echipaj medical de ambulanţă şi transportat la spitalul judeţean, unde s-a constatat decesul.
Zona unde a împroşcat cu sânge a rămas 24 de ore necurăţată şi a devenit astfel un mediu propice pentru cultivarea microbilor. Medicul pneumolog Mădălina Baltă precizează că riscurile pentru contractare virusului TBC sunt minime.
Culmea este că totul s-a întâmplat lângă Circumscripţia sanitar veterinară din piaţă, fără ca vreun salariat să fie deranjat de sângele împrăştiat în parcare sau să aprecieze vreun potenţial risc. Cert este că la o zi după cele întâmplate, Direcţia de Sănătatea Publică nu avea cunoştinţă de nimic, iar când s-a aflat, responsabilitatea a fost pasată la Primărie. Anunţat de reporterii Radio Campus, primarul Gabi Ionaşcu a trimis o echipă pentru a curăţa zona.
Clementina Tudor,www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.