Santajul farmaciştilor

0

Timp de trei săptămâni farmaciştii din Ialomiţa au refuzat să elibereze medicamentele gratuite şi compensate cu valoare mare de casă, din cauza datoriilor acumulate la furnizori.
În lipsa fondurilor, Casa Judeţeană de Sănătate a încălcat protocolul de decontare a medicamentelor eliberate şi a întârziat la plata reţetelor prescrise în ultimele trei luni ale anului 2010.
Boicotul a afectat în primul rând pacienţii în tratament post transplant, a căror medicaţie individuală se ridică la circa 300 de milioane de lei vechi pe lună.
Situaţia s-a deblocat prin alocarea a 53 de miliarde de lei vechi, contravaloarea medicamentelor eliberate de farmacii anul trecut în lunile octombrie, noiembrie şi decembrie.
Preşedintele Mihai Geantă spune că plata integrală a acestor restanţe se va face până cel târziu în luna septembrie. Pentru achitarea datoriilor, bugetul Casei Judeţene a fost suplimentat cu 170 miliarde de lei, credite de angajament şi bugetare.
Pentru tratamentele bolnavilor de cancer şi diabet au fost alocate 30 de miliarde de lei vechi, sumă care să acopere medicaţiile prescrise până la finele lunii decembrie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.