Săptămana prevenirii criminalităţii

0

Comisarul şef de poliţie, Viorel Ştefu, face apel la vigilenţa părinţilor pentru combaterea consumului de substanţe halucinogene.
Ultimul caz s-a înregistrat la începutul şcolii la Grupul Şcolar Mihai Eminescu din Slobozia, unde un elev s-a manifestat violent urmare unei stări de sevraj. Ca mai toate faptele grave petrecute în mediul liceal, şi această situaţie a fost ţinută sub tăcere, chipurile pentru a nu periclita bunul mers al anchetei.
Reprezentanţii departamentelor responsabile de prevenirea consumului de etnobotanice recunosc fenomenul dar ridică din umeri la întrebările referitoare la sursele de procurare a drogurilor sau soluţionarea cazurilor.
audio VIOREL STEFU
Cum structurile sunt depăşite de situaţie, în săptămâna de prevenire a criminalităţii şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie încearcă să-i responsibilizeze pe adulţi asupra supravegherii odraslelor. Viorel Ştefu spune că măsura închiderii magazinelor de vise este insuficientă pentru combaterea consumului de haluginogene. În continuare, comenzile şi livrările se fac prin intermediul unor reţele de cunoştinţe.
Până în prezent, toate demersurile făcute de Radio CAMPUS către structura locală de combatere a crimei organizate pentru obţinerea unor date referitoare la soluţionarea cazurilor de consum de droguri în Ialomiţa au fost sortite eşecului.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.