Şapte dintr-o lovitură

0

Şapte dosare penale într-o singură zi! Poliţiştii feteşteni de investigare a fraudelor au început ieri urmărirea penală în şapte dosare, deschise pe numele unor agenţi economici sau reprezentanţi ai acestora din Feteşti, Borduşani şi Movila, care au oferit spre vânzare articole de îmbrăcăminte, încălţăminte şi bijuterii contrafăcute.

Dosarele penale au fost întocmite în urma unor controale efectuate în a doua jumătate a anului 2009, iar în cea mai mare parte, agenţii economici vizaţi nu se află la prima abatere.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi utilizare a mărcilor, contrar practicilor loiale în activitatea comercială, în scopul de a induce în eroare consumatorii.

În plină frenezie a cumpărăturilor de Crăciun, poliţiştii atrag atenţia consumatorilor, pentru a nu a achiziţiona un produs contrafăcut în locul unuia original, să fie atenţi la preţ, condiţiile de comercializare, etichetă şi ambalajul marfii, esenţiale în determinarea originii reale a produsului.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.