Saramură cu sergenţi şi râioase, la Casa Tudorii de la Giurgeni

0

Mâine se va desfăşura la baza arheologică de lângă Giurgeni prima ediţie a festivalului concurs de tradiţie culinară ialomiţeană, La casa Tudorii.
În joc au intrat zeci de pasionaţi ai artei culinare din Slobozia, Ciulniţa, Vlădeni, Giurgeni, Mihail Kogălniceanu, Ciochina, Urziceni, Ţăndărei şi Gheorghe Lazăr, care au propus 72 de reţete. Preparatele, fie că sunt mâncăruri calde, gustări reci, produse de patiserie-cofetărie sau conserve de legume şi fructe, vor fi gătite şi prezentate pe cheltuiala concurenţilor.
Director în cadrul Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ilie Cioacă exemplifică printre reţetele înscrise în concurs, saramura cu sergenţi şi râioasa, o prăjitură de casă cu gem şi nucă.
Ambiţiile organizatorilor sunt ca reţetele câştigătoare să intre în meniurile restaurantelor din judeţ, ca o marcă ialomiţeană. Evenimentul este organizat în colaborare cu Muzeul Judeţean şi are un buget de 20.000 de lei, din care cea mai mare parte o reprezintă banii pentru premii.
Toţi cei interesaţi să meargă la festival o pot face cu autocarul Consiliului Judeţean care va face curse spre Giurgeni, sâmbătă dimineaţă, cu plecare din faţa instituţiei la orele 9.30 şi 10.30. Similar se va asigura transportul şi la întoarcere.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.