Sărbătoarea pepenilor din Bărăgan

0

_PMC3563

La Gheorghe Doja a avut loc ieri prima ediţie a Festivalului Pepenilor din Bărăgan!
Manifestarea a fost organizată de Grupul de Acţiune Locală Ialomiţa Centrală Balaciu – Căzăneşti – Reviga, iar debutul a fost cu mai multă distracţie şi cu mai puţini pepeni:
audio FESTIVAL PEPENI
Reprogramat din cauza vremii nefavorabile, Festivalul pepenilor din Bărăgan s-a bucurat de mulţi vizitatori şi de… puţini producători. 
Aceasta nu i-a deranjat pe localnici care au venit cu mic cu mare să asiste la spectacolul folcloric şi să salute iniţiativa organizatorilor.
Gazdele au fost felicitate de preşedintele Federaţiei Naţionale a GAL-urilor din România, Alexandru Potor, în opinia căruia numai aşa pepenii de Gheorghe Doja vor putea întrece renumele celor de Dăbuleni.
Din Asociaţia GAL  Ialomiţa Centrală fac parte 17 comune, iar până acum au fost încheiate 44 de contracte de finanţare, precizează directorul Dumitru POP.
En- ros, pepeni se vând la Gheorghe Doja cu 10 până la 30 de bani kg. La vânzare, în târg, preţurile erau cu mult mai piperate: 1,5 lei kg, pepenii galbeni, iar cei verzi, în jurul a 10 kg fiecare, vânduţi la bucată costau între 12 şi 16 lei. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.