Scenariu de dezastru la Urziceni

0

Urziceniul a fost astăzi teatrul unei aplicaţii de amploare, în care au fost implicaţi pompierii, poliţia, jandarmii şi echipajul SMURD. Exerciţiul a constat dintr-o serie de trei evenimente în care a fost nevoie de implicarea structurilor de intervenţie. Scopul principal a fost testarea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă, iar scenariul pus în practică a fost unul extrem de real.

Prima parte a exerciţiului a presupus o explozie la o staţie de compresoare şi al cărei suflu s-a propagat până la Grupul Şcolar Agricol. Şeful centrului operativ al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, locotenent-colonel Mihai Marian:

Cea de-a treia secvenţă a simulat un accident rutier în care au fost implicate un autocamion încărcat cu azotat de amoniu şi un autoturism. Forţele de intervenţie au acţionat pentru descarcerarea victimelor din autoturism, dar şi pentru asigurarea perimetrului în care a avut loc impactul.

Aplicaţia de la Urziceni s-a dorit a fi una dintre etapele absolut obligatorii în pregătirea continuă a echipelor de intervenţie ale Inspectoratului, în condiţiile în care situaţiile simulate astăzi nu sunt foarte des întâlnite, dar pot deveni oricând realitate. Din acest punct de vedere, locotenent-colonelul Mihai Marian apreciază că acţiunea a fost o reuşită şi a dovedit că forţele implicate acţionează unitar.

Seria de aplicaţii tactice ale ISU va continua şi în celelalte localităţi ale judeţului.

Robert Dincă

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.