Schimbări din mers pentru fermieri şi utilizatorii de păşuni şi fâneţe

0

fefefefe

Agenţia de Plaţi si Intervenţie pentru Agricultură informează fermierii că termenul de depunere a cererilor unice de plată, este, după ultima ordonanţă de urgenţă, 15 iunie. Astfel, fermierii vor putea depune în cateva zile cererea unică de plată pentru anul 2015 fără penalizări, după această dată cererea putând fi depusă, timp de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere.
În privinţa utilizatorilor de fîneţe şi păşuni, noua lege prevede ca beneficiari şi crescătorii de animale proprii sau ale fermierilor care desfăşoară activităţi agricole pentru producţia vegetală si animală. Persoanele fizice ori juridice care valorifică prin cosire cel puţin o dată pe an păşunea, vor putea depune cererea unică de plată pentru terenurile în cauză fără a fi obligaţi să deţină şi animale pentru păşunarea acelor suprafeţe de teren.
Schemele de plaţi se aplică în perioada 2015 – 2020 şi pentru fermierii care nu au depus cereri unice de plată în anul anterior şi pentru care calculul estimat al plăţilor directe depăşeşte plafonul de 5.000 de euro.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.