Scoala ialomiteana la inceput de an scolar

0

Anul scolar 2008-2009 bate la usa. Peste doua saptamani scolile si gradinitele din judet isi vor deschide portile pentru 36.500 copii ialomiteni.
Scoala ialomiteana in date statistice, intr-o relatare de Clementina Tudor:

audio-relatare-scoala
In Ialomita ponderea cea mai mare in populatia scolara o are ciclul gimnazial cu 13.300 elevi, grupati in 600 de efective. Foarte aproape de aceste date se situeaza si invatamantul primar unde sunt inscrisi peste 12.600 de scolari. Aproape 3 mii de adolescenti vor pasi pragul liceelor si al scolilor de arte si meserii.
La 15 septembrie vor intra in paine si circa 3 mii de cadre didactice, din care 500 suplinitori calificati si 300 necalificati.
In ceea ce priveste transportul scolar, 23 de scoli solicita 40 de microbuze scolare pentru transportul elevilor din localitatea de domiciliu la scolile de la comune.
Conform unei informari a Prefecturii insa, din cele peste 80 de mii de manuale scolare, pana in prezent au fost primite doar 28%  si au fost licitate 11.559  pachete de rechizite scolare.
In 32 de unitati de invatamant siguranta elevilor se asigura prin supravegherea video,  pentru ca in 31 de scoli, in general din mediul rural, sa nu existe nici macar paznic.
Scolile din Cocora, Cosambesti, Grindu, Ograda, Salcioara, Andrasesti, Axintele, Orezu, Frumusica, Luciu, Clubul elevilor si scoala 2 din Tandarei,  precum si gradinitele din Munteni Buzau, Milosesti, Grindu si Mihail Kogalniceanu, vor deschide portile fara sa detina autorizatie de functionare. Peste tot insa la 15 septembrie vor avea loc serbarile de inceput de an scolar la care vor participa atat reprezentantii autoritatilor locale si judetene cat mai ales clasa politica, deja in precampanie pentru alegerile generale.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.