Şcoala numărul 4 din Slobozia a fost astăzi gazda unei dezbateri pe tema violenţei în familie

1
Adulţi şi copii au vorbit despre violenţa domestică şi posibile măsuri pe care comunitatea le-ar putea lua, pentru a evita agresiunile fizice şi psihice.
Consilierul educativ pe teme de violenţă şi trafic de persoane, Carmen Ionescu, apreciază că astfel de întâlniri ajută la sensibilizarea şi conştientizarea comunităţii asupra cazurilor de violenţă domestică, pentru că aceasta afectează negativ dezvoltarea copiilor şi chiar le poate periclita viaţa.
Voluntari în cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială pentru Persoanele cu Handicap, elevii de la Colegiul Naţional “Mihai Viteazul” au prezentat câteva dintre acţiunile de responsabilizare a semenilor, referitor la cazurile tot mai frecvente de admonestare în rândul familiei, care se manifestă prin lovire fizică, violenţă verbală şi presiune psihică.
În Ialomiţa, în ultimul an, 14 femei şi 21 de copii au fost victime ale violenţei în familie.
Alexandra Alexe, www.radiocampus.ro
Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor

1 comentariu

  1. Astazi, la Scoala nr.4, a avut loc o dezbatere avand ca tema “Ziua internationala de lupta impotriva violentei asupra femeii”.Au participat reprezentantii a peste 10 institutii,parinti, mamici,elevi,psihologi si voluntarii din programul Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Ialomita-“Copiii Impotriva Delincventei”.
    Agenda dezbaterii a cuprins:cadrul legal, cauzele violentei domestice, factorii de risc si de protectie,colaborarea interinstiitutionala, interventia,prevenirea.
    S-au prezentat serviciile Centrului de primire in regim de urgenta pentru victimele violentei in familie.
    In acest an, 14 femei si 21 de copii au fost gazduiti in Adapost, beneficiind de servicii specializate.
    Activitatea a fost organizata de catre Echipa Intersectoriala Locala Ialomita si Scoala nr.4 Slobozia.

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.