Scoateţi banu’!

0
În ultima lună a verii, în Ialomiţa, a crescut numărul actelor de stopaj la sursă. Pentru a recupera datoriile la bugetul de stat, Direcţia Generală a Finanţelor Publice a depus la Parchet, 14 sesizări, din care: la 6 societăţi pentru stopaj la sursă; la 4 societăţi pentru că au refuzat, nejustificat, prezentarea documentelor legale şi bunurilor din patrimoniu, după ce a fost somat de trei ori, în scopul împiedicării verificărilor fiscale; la 3 societăţi pentru un prejudiciu total de două milioane de lei noi şi la o societate din Slobozia care nu funcţioneză la sediul declarat.
Conform bazei de date, în cursul lunii august, organele de control din cadrul D.G.F.P, au efectuat 180 verificări care au vizat respectarea prevederilor legislaţiei fiscale, în urma cărora s-au stabilit venituri suplimentare la bugetul general consolidat în sumă de aproape 10 mii de lei.
Cele mai importante diferenţe stabilite au fost la T.V.A. în sumă de 4.400 lei, urmat de impozitul pe profit în sumă de 3 mii lei, iar cele mai mici diferenţe s-au înregistrat la fondul de somaj.
Domeniile de activitate vizate de inspectorii fiscali au fost: cultura cerealelor, activităţile sportive, comerţul cu ridicata al produselor chimice, fabricarea uleiurilor şi grăsimilor.
Ca urmare a verificărilor efectuate au fost aplicate un număr de 107 amenzi contravenţionale, în sumă totală de 9 mii lei.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.