Scoli abandonate de constructori

0

De câţiva ani, elevii de la şcoala din Patru Fraţi învaţă în condiţii de şantier. Tot de ani buni, elevii din Valea Măcrişului aşteaptă caldura la caloriferele instalate în clase şi un grup sanitar nou, lipit de clădirea şcolii. În ambele cazuri, lucrările au fost abandonate de constructori, deşi banii alocaţi au fost plătiţi în proporţie de 90%.

Obişnuitul murmur din curtea şcolii se confundă la Patru Fraţi cu zgomotele unui şantier în lucru. În ultima lună, nicio sală de curs nu a avut uşă la clasă, iar elevii şi profesorii au inhalat praful de ciment şi var, pentru că s-au încăpăţânat să urmeze cursurile obişnuite.

La Patru Fraţi, lucrările au fost preluate anul acesta de o firmă din Ialomiţa, care a refăcut în mare parte tot ce au stricat constructorii din Bucureşti, pe bani foarte mulţi…

În timp ce toţi mişună în toate părţile, într-o bancă sta cuminte Laurenţiu, elev în clasa întâi, curios încă de poveştile dintr-un album cu diapozitive…

Dacă la Patru Fraţi copiii se joacă printre cuie şi scânduri, iar groapa pentru hazna este neîngrădită, la Valea Măcrişului conducerea şcolii a pus ordine în dezordinea şantierului abandonat de constructor.

Mariana Stan este director dintotdeauna la Valea Măcrişului, dar ultimii ani i-au pus capac… este motivul pentru care este hotărâtă să-şi dea demisia. 

Proiectul de la Valea Măcrişului a fost evaluat iniţial la 6 miliarde de lei. Deşi constructorul a primit peste 4,5 miliarde de lei, lucrările sunt în stare incipientă. Adică şcoala are calorifere, dar nu şi centrală termică, de clădirea şcolii s-a legat un hol care duce într-o groapă deasupra căreia ar fi trebuit să se construiască noile grupuri sanitare şi exemplele pot continua. Cine şi când va răspunde, nici măcar nu mai aşteptăm să aflăm… Dincolo de banii irosiţi, păcat de efortul copiilor şi de strădania dascălilor de la ţară de a-i mai face pe elevi să urmeze cursurile şcolare.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.