Scriitorii ialomiţeni l-au condus astăzi pe ultimul drum pe profesorul de limba română, Anghel Papacioc

2
Moartea neaşteptată şi fulgerătoare a poetului Anghel Macedon i-a luat prin surprindere pe toţi apropiaţii acestuia, iar cei mai mulţi dintre cunoscuţi nu au găsit răgazul de  a participa la ceremonia de înmormântare.
Profesorul Anghel Papacioc s-a stins din viaţă luni la orele prânzului, după ce duminică a participat la sfinţirea bisericii de la Orboieşti.
Trupul neînsufleţit a fost înmormântat la cimitirul din Misleanu, localitatea în care poetul a copilărit.
Anghel Papacioc s-a născut pe 4 octombrie 1939 la Zărneşti, este nepotul duhovnicului Arsenie Papacioc şi a semnat cu pseudonimul Anghel Macedon, după numele şi renumele bunicului din Macedonia stabilit în Bărăgan.
Scriitorii ialomiţeni îl alintau pe prietenul lor ,,Papi“ iar ultima reuniune literară  pe care au avut-o s-a petrecut săptămâna trecută la ferma poetului Florin Ciocea. Anghel MACEDON PIŞCU a publicat volumele de versuri ,,Bobote“, scos la Editura Anteu în 1999 şi “Ingerinţe” editat de Editura HELIS în  2006, iar în prezent lucra la autobiografie.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

2 comentarii

  1. Am avut onoarea sa il am ca profesor … iar zilele acestea ma gandeam sa ii fac o vizita dar se pare ca nu voi mai avea ocazia sa ii strang mana. Pot spune ca domnul Papacioc a fost unul dintre cei mai buni profesori pe care i-a avut Liceul Mihai Eminescu si nu numai.
    Dumnezeu sa il odihneasca

  2. Si eu tot ca profesor l-am avut. In acelasi timp era si director. A fost Incomparabil fata de urmatorul director (Prof. Neagu, ed. fizica).
    A avut ca toti oamenii si parti bune si parti rele. Si doi copii de exceptie. Dumnezeu sa-l Ierte.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.