Scrisoare deschisă către ialomiţeni

0

Candidatul Partidului Ecologist Român în colegiul 1 de Senat îi îndeamnă pe ialomiţeni la o retrospectivă a dezamăgirilor politice din ultimii 23 de ani.
Printr-un manifest, Radu Paros Mihăiţă le cere alegătorilor să-şi aducă aminte pentru ce au ieşit românii în stradă în decembrie 1989. Candidatul PER la Senat spune că în 23 de ani de la Revoluţia română clasa politică a înlocuit o mână de profitori cu alţi profitori!
Pentru ca sacrificiile să nu fi fost inutile, Radu Paros Mihăiţă îi îndeamnă pe alegătorii din estul judeţului să spună STOP corupţiei, hoţiei şi incompetenţei, iar pe 9 decembrie să voteze candidaţii PER la SENAT şi Camera Deputaţilor.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Dragi ialomiteni,dragi romani,
În condiţiile în care timp de 23 de ani de la Revoluţia noastră, a tuturor românilor, structurile care au pus mâna pe putere au dovedit totală incapacitate de a gestiona această ţară provocând doar criză, şomaj, sărăcie, foame, furt, şpăgi, minciună şi coruptie, Partidul Ecologist Roman crede ca este timpul să spună cu glas tare: STOP
Cine dintre noi şi-ar fi imaginat atunci când ieşea în stradă în decembrie 1989 că va fi aşa peste 23 de ani? Asta este ţara pentru care ne-am riscat viaţa acum 23 de ani? Asta este ţara pentru care s-a murit atunci? Ce s-a întâmplat cu oamenii din jurul nostru? De unde atâta ură, dezbinare, nesiguranţă? De ce atâta sărăcie, hoţie, răutate? Asta este ţara nostră?! Ăsta este locul în care am învăţat să gândim, să iubim, să sperăm, să visăm?! Ce s-a întâmplat cu locul pe care până nu demult obişnuiam să-l numim “casa noastră”?!
Neîncrederea şi lipsa de speranţă au pus stăpânire peste un popor care până mai ieri arăta lumii întregi inventivitate, poezie, originalitate, creativitate… poporul lui Brâncuşi, Eminescu, Coandă şi Enescu.
Români, STOP!
E timpul să le arătăm acestor clanuri şi acestor structuri, odată pentru totdeauna, care este adevarata semnificaţie a cuvântului „politică”! Indiferent de culorile roşii, portocalii sau albastre pe care le-au afişat, indiferent de “doctrinele” pe care cu fală şi cu neruşinare ni le flutură în faţă prin campanii electorale, aceşti politicieni sunt toţi la fel! Noi ştim că se poate altfel! Pentru că noi, oamenii acestui popor, suntem altfel decât cei care conduc această ţară de 23 de ani! E timpul să spunem că nu mai răbdăm! Că nu se mai poate aşa! Că pentru o altă ţară şi pentru o altă viaţă am ieşit în stradă acum 23 de ani Revoluţia română a înlocuit o mână de profitori cu alţi profitori! Sacrificiile au fost inutile! Ne-am riscat viaţa atunci ca să ajungem acum şi aici, în această stare!
Noi credem cu tot sufletul că putem să le arătăm acestor profitori de pe urma politicii ce înseamnă unitate, într-o ţară pe care aceşti aşa-zişi politicieni au reuşit să o învrăjbească, să o dezbine, să o contamineze, să o murdărească şi să o jefuiască de tot ce avea mai de preţ. Nu ne referim neapărat numai la bogăţii şi bani. Nu. Ei au reuşit să ne fure cele mai de preţ lucruri pe care le avem ca oameni: visele şi speranţele noastre şi ale copiilor noştri!
Dacă “politica” este ceea ce vedem azi în jurul nostru sau la televizor, într-adevar, noi nu o înţelegem şi nu mai vrem să-i fim părtaşi la aşa ceva! De aceea Partidul Ecologist Roman îşi doreşte să demonteze din temelii un sistem politic corupt care nu a funcţionat şi nu va funcţiona niciodată pentru oamenii obişnuiţi! Noi vrem să demontăm această falsă “democraţie” în care poporul nu are puterea! Noi vrem să luptăm cu armele specifice democraţiei: numai prin VOT.
De aceea vom spune încă o data dată; STOP. Pe 9 decembrie voteaza PER votează!
VERDE PENTRU TINE
Radu Paros

Distribuiți
Articolul precedent
Articolul următor