Se caută custozi pentru balta Tătaru şi Grindu – Valea Măcrişului

0

1480673_876732342353012_629082041_n

Se caută custozi pentru Balta Tătaru şi Grindu –Valea Măcrişului! 
Agenţia Judeţeană pentru Protecţia Mediului anunţă că pe site-ul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice s-a lansat cea de-a 6-a sesiuni de depunere a dosarelor pentru preluarea în administrare a ariilor naturale protejate şi sesiunea întâi pe 2014 privind atribuirea în custodie a unor zone avifaunistice.
La nivelul judeţului Ialomiţa, pe listele siturilor ce vor fi atribuite în administrare se regăseşte Parcul Natural Balta Mică a Brăilei care ocupă circa 2% şi din teritoriul comunei Giurgeni, iar pentru atribuirea în custodie sunt Balta Tătaru şi Grindu – Valea Măcrişului, ambele protejate pentru păsările care îşi au habitatele în zonă.
Reprezentantul Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Ialomiţa, Cristina Stroe, precizează că termenul limită de depunere a dosarelor este la începutul lunii septembrie.
Preluarea în custodie sau administrare a ariilor protejate se poate face de ONG-uri şi autorităţi locale, iar principala responsabilitate este de implementare a unui program de management care să păstreze condiţiile naturale ale siturilor avifaunistice. 
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro 

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.