Se strâng semnături pentru demiterea primarului la Perieţi

13

elena cristea

La Perieţi, liberalii strâng semnături pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului.
Campania a fost pornită de viceprimarul comunei, Adrian Merlea, care avansează ca dată pentru alegerea unui nou edil ziua de 15 februarie:
audio ADRIAN MERLEA
Pentru organizarea unui referendum este nevoie ca 25% din populaţia cu drept de vot din cele 4 sate ale comunei să fie de acord şi să semneze pentru demiterea primarului.
Demersul va costa în jur de 30.000 lei, iar primarul în funcţie spune că suma este fără acoperire la acest moment în bugetul local. Elena Cristea precizează că de 2 ani administraţia locală din Perieţi are bani doar pentru funcţionare:
audio ELENA CRISTEA
Pentru validarea referendumului de demitere a primarului este nevoie ca 50% plus 1 din cei 3.500 de locuitori cu drept de vot ai comunei să-şi exprime punctul de vedere la urne. Semnăturile şi motivaţiile iniţiatorilor privind organizarea de noi alegeri la Perieţi vor ajunge la Prefectură, care va aviza favorabil sau va respinge iniţiativa. În cazul în care Prefectul va gira acest referendum, dosarul va ajunge la Guvern, iar data alegerilor va fi comunicată prin Monitorul Oficial.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Distribuiți
Articolul precedentConcert pentru Alexandra
Articolul următor

13 comentarii

  1. din cate am auzit domnul vice nici macar nu vine la servici, iar el doreste sa ajunga primar. DOAMNA CRISTEA LA ORA 07.00 ESTE LA PRIMARIE SI ARE USILE DESCHISE PENTRU TOTI CETATENII.DOMNUL MERLEA O SA AJUNGA PRIMAR POATE DOAR PE MARTE CA IN COMUNA PERIETI NICIODATAAAAA

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.