Secţia de pediatrie este la un pas de a se închide

0

spital

Secţia de pediatrie a spitalului judeţean de urgenţe din Slobozia este la un pas de închidere! Cei 3 medici specialişti, dintre care unul pensionar, asigură cu greu gărzile şi nu mai fac faţă solicitărilor şi stresului de la locul de muncă:
audio Sectie Pediatrie
Pentru o linie completă de gardă este nevoie de cel puţin 5 specialişti. La acest moment, medicii de familie care făceau gărzi în secţia de pediatrie refuză să mai lucreze în lipsa unei derogări a Ministerului Sănătăţii. Managerul spitalului judeţean de Urgenţe, Violeta Şapira, precizează că în ciuda adreselor la minister, situaţia a rămas neschimbată.
Şeful secţiei de pediatrie, Nina Precup Vâlcea, precizează că în ritmul acesta specialiştii secţiei nu mai pot continua, iar răspunsurile Ministerului şi ale Colegiului Medicilor se bat cap în cap.
Convocat în şedinţă, biroul executiv al Colegiului Medicilor Ialomiţa a emis o adresă către Ministerul Sănătăţii prin care îşi exprimă acordul ca medicii de familie să primească derogare pentru a putea face gărzi în secţia de pediatrie.
Criza medicilor pediatri este la nivel naţional, iar precedentul a avut loc la spitalul judeţean Tulcea unde, de la 1 martie, secţia de pediatrie a fost închisă din imposibilitatea de a se mai asigura linia de gardă.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.