Sedinta ordinara de consiliu local

0

Consilierii locali ai municipiului reşedinţă de judeţ au astăzi de analizat şi adoptat peste 20 de proiecte de hotărâre. În majoritate, acestea vizează licitarea unor terenuri şi prelungirea unor contracte de închiriere şi concesiune. Primul proiect pe ordinea de zi este însă de rectificare a bugetului local, cu aproape o sută de milioane de lei, atât la capitolul venituri, cât şi la cheltuieli.

Rectificarea survine diminuării cu peste două milioane 600 de mii de lei a sumelor defalcate din TVA, realizării unui venit suplimentar de peste 500 de mii de lei, din cote defalcate din impozitul pe venit şi repartizării a 50 de mii de lei de la guvern, pentru extinderea canalizării în municipiul Slobozia.

Primii afectaţi sunt angajaţii din învăţământ, unde au fost diminuate cheltuielile de personal şi investiţii, serviciul de evidenţă a persoanei, unde s-au micşorat sumele pentru asistenţă socială şi serviciul de poliţie comunitară, unde s-a retras suma de 300 de mii de lei, alocată modernizării sediului, pentru întârzieri în demararea lucrărilor.

Printre norocoşii care au primit suplimentări sunt autorităţile executive.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.