Sedlex nu sustine FSLI

0

Sindicaliştii ialomiţeni afiliaţi la Sedlex nu sunt în grevă japoneză. Mai mult decât atât, nici nu susţin acţiunile de protest ale profesorilor, deşi la nivel naţional se hotărâse ca în data de 5 mai Sedlex să facă grevă japoneză, în semn de solidaritate cu cadrele didactice. 

Ulterior, conducerea alianţei Sedlex a hotărât ca această acţiune de protest să fie individuală şi să aibă cereri care îi vizează direct. Liderul Sedlex Ialomita, Nicu Stan spune că din lipsă de timp, sindicaliştii ialomiţeni nu s-au mobilizat pentru această grevă japoneză.

Protestul are loc sub egida “Grevă pentru responsabilitate guvernamentală” şi are ca scop acordarea sumelor necesare elaborării legii unice de salarizare, în cuantum de aproximativ 30% şi micşorarea diferenţei dintre salariul minim şi cel maxim. Totodată, sindicaliştii vor retragerea hotârârii de guvern privind politizarea sistemului instituţional public şi rediscutarea acesteia cu partenerii sociali, pentru a găsi cele mai bune soluţii de îmbunătăţire a activităţii în adminstraţia publică. 

Maine, sidicalistii ii vor trimite si prefectului judetului o informare cu cererile lor.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.