Sesiune deschisă la APIA pentru subvenţiile pe suprafaţă

0

apia

La APIA s-a deschis sesiunea de cereri pentru subvenţiile din acest an pe suprafaţa agricolă.
Agricultorii ialomiţeni sunt aşteptaţi la centrele locale ale Agenţiei din Slobozia, Urziceni, Feteşti, Ţăndărei, Căzăneşti şi Fierbinţi Târg să înregistreze până la 15 mai cererea de plată pentru terenurile pe care le lucrează.
De sprijinul pe suprafaţă beneficiază persoanele fizice şi juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendaşi, concesionari sau  administratori. Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafaţa respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.
Subvenţia se acordă pentru exploataţiile cu suprafaţa de cel puţin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafaţa de cel puţin 30 de arii. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuştilor fructiferi, suprafaţa minimă a parcelei trebuie să fie de cel puţin 10 arii. 
Pentru cererile de plată depuse în afara termenului se vor aplica penalităţi de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere, iar după data de 9 iunie 2014 cererea de plată nu mai este admisă la calculul plăţii subvenţiei pentru anul în curs.

Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.