Sfaturi pentru Boc

0

Pentru a evita haosul care se prefigureaza pe 5 octombrie, prin anuntata greva generala a salariatilor de la stat, parlamentarul de Ialomita, Cristina Pocora il sfatuieste pe premierul tarii sa retraga legea unitara de salarizare si sa reia negocierile cu sindicatele.

Deputatul din colegiul unu Fetesti-Tandarei, apreciaza ca parlamentul nu poate sta impasibil la ameninţarea cu o grevă fără precedent şi trebuie să asculte solicitările sindicaliştilor. În aceste condiţii, conducerile celor două Camere ar trebuie să amâne data asumării răspunderii şi să dea timp reluării discuţiilor asupra proiectului de lege.

De altfel, la dezbaterea organizata in cadrul comisie pentru egalitatea de sanse intre femei si barbati, s-a concluzionat ca Legea salarizării unitare încalcă atât Constituția României la art. 16, cât și Legea  privind egalitatea de șanse.

In opinia participantilor la dezbatere, discriminarea indirectă a femeilor este re-consacrată în calitate de politică de stat în formă și mai gravă decât până acum prin Proiectul legii salarizării unitare. Domeniile feminizate ca forță de muncă sunt plasate în partea inferioară a grilei de salarizare –  învățământul preuniversitar, sănătatea, asistenţa socială.

Clementina Tudor

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.