Împrumut din viitor

0

Soluţia de avarie a Guvernului, privind transferul sumelor prevăzute în trimestrul patru al anului pentru perioada în curs, păgubeşte visteriile administraţiilor locale din judeţ cu peste 30 de miliarde de lei.
Măsura a înlocuit rectificarea bugetară negativă, fentată prin transferul sumelor din trimestrul patru al anului, în trimestru trei.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, Ioan Martin, spune că sursele de venit ale autorităţilor locale, prin defalcarea sumelor din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale, au fost aproape anulate. Autorităţile din Ialomiţa au pierdut astfel peste 50% din sumele prevăzute în bugetul de cheltuieli.
Bugetul propriu al judeţului Ialomiţa s-a redus cu 15 miliarde de lei, motiv pentru care investiţiile la drumurile judeţene s-au diminuat cu 60%. Ioan Martin spune că în aceste condiţii, multe dintre contractele în derulare au fost stopate.
Cheltuirea în avans a sumelor alocate pentru ultimele trei luni ale anului este consecinţa slabei colectări a veniturilor la bugetul de stat.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.