Şi-au amintit că există

1
Substanţele periculoase depozitate pe raza localităţii Albeşti a determinat întrunirea Comitetului  Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ialomiţa.
Membrii Grupului de Suport Tehnic al departamentului accidente nucleare, chimice şi biologice s-au  întrunit astăzi pentru analiza situaţia creată prin depozitarea deşeurilor la Albeşti.
În urma situaţiei prezentate de comisarul şef al  Gărzii de Mediu, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi primarul comunei Albeşti, dar si a datelor evidenţiate de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, s-a a convenit asupra unui plan de măsuri.
Astfel, Direcţia de Sănătate Publică Ialomiţa va preleva pentru analize probe din primul strat de apă freatică.
Societatea Vivani Salubritate va executa determinări privind compoziţia chimică a substanţelor depozitate, va întocmi un deviz estimativ privind cheltuielile de transport, depozitare, eventual neutralizare a acestor substanţe periculoase, în cazul în care se va confirma situaţia de urgenţă.
Orice intervenţie asupra substanţelor depozitate se va face numai cu înştiinţarea organelor de cercetare penală, iar consiliul local  Albeşti are responsabilitatea de  păzi locaţia în care sunt depozitate deşeurile periculoase.
Elena Oancea, www.radiocampus.ro

1 comentariu

Lăsați un mesaj

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.