Și un profesor din Feteşti face parte din grupul cadrelor didactice din Ialomiţa acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă la Bacalaureat

1

Procurorii au stabilit că MARIUS CURT de la Liceul Teoretic Carol I Feteşti a pretins şi primit bani de la elevi, pentru a interveni pe lângă membrii Comisiilor de evaluare a lucrărilor de bacalaureat, în vederea obţinerii unor note de promovare a examenelor.
Faţă de profesorul din Feteşti s-a luat măsura preventivă de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.
Procurorul de caz, Dan Popa, a declarat că în anchetă sunt 7 profesori din Ialomiţa, urmăriţi penal, iar la audieri vor fi chemate şi alte cadre didactice: “continuam cercetarile pentru a stabili implicarea si a altor profesori cu privire la care exista date de ancheta. S-au luat masuri preventive si in functie de evolutia probatoriului o sa analizam oportunitatea luarii si a altor masuri preventive in functie de persoana invinuitilor si de situatia de fapt”.
Cei 7 profesori erau membri în comisiile de examinare şi aveau grijă ca lucrările anumitor elevi să primească note mai bune decât cele pe care le-ar fi meritat. Procurorul Dan Popa spune chiar că profesorii interveneau în lucrare prin completarea răspunsurilor: “era vorba de intelegeri intre profesori pentru notsarea mai indulgenta a lucrarilor unor anumiti elevi, inclusiv prin intervenirea in cuprinsul lucrarilor de catre profesorii examinatori – pentru acestea se pretindeau de la candidati sume de bani, aceste sume erau predate profesorilor, fiind vorba atat de lei cat si euro”.
5 dintre profesorii anchetaţi au interdicţie pentru 30 de zile de a părăsi localitatea de domiciliu.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Cum este posibil ca un elev cu note mici la scoala,sa fie transferat din clasa a 10,de la Liceul Pedagocic Slobozia la Cnmv Slobozia.
    Va rog sa faceti o ancheta ,pentru ca nu e posibil ca un elev care invata din greu sa ajunga la acest liceu,iar altul sa vina altul pe usa din dos,pe pile,sa intre la Cnmv Slobozia.

Lăsați un mesaj