Și un profesor din Feteşti face parte din grupul cadrelor didactice din Ialomiţa acuzate de luare de mită şi trafic de influenţă la Bacalaureat

1

Procurorii au stabilit că MARIUS CURT de la Liceul Teoretic Carol I Feteşti a pretins şi primit bani de la elevi, pentru a interveni pe lângă membrii Comisiilor de evaluare a lucrărilor de bacalaureat, în vederea obţinerii unor note de promovare a examenelor.
Faţă de profesorul din Feteşti s-a luat măsura preventivă de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile.
Procurorul de caz, Dan Popa, a declarat că în anchetă sunt 7 profesori din Ialomiţa, urmăriţi penal, iar la audieri vor fi chemate şi alte cadre didactice: “continuam cercetarile pentru a stabili implicarea si a altor profesori cu privire la care exista date de ancheta. S-au luat masuri preventive si in functie de evolutia probatoriului o sa analizam oportunitatea luarii si a altor masuri preventive in functie de persoana invinuitilor si de situatia de fapt”.
Cei 7 profesori erau membri în comisiile de examinare şi aveau grijă ca lucrările anumitor elevi să primească note mai bune decât cele pe care le-ar fi meritat. Procurorul Dan Popa spune chiar că profesorii interveneau în lucrare prin completarea răspunsurilor: “era vorba de intelegeri intre profesori pentru notsarea mai indulgenta a lucrarilor unor anumiti elevi, inclusiv prin intervenirea in cuprinsul lucrarilor de catre profesorii examinatori – pentru acestea se pretindeau de la candidati sume de bani, aceste sume erau predate profesorilor, fiind vorba atat de lei cat si euro”.
5 dintre profesorii anchetaţi au interdicţie pentru 30 de zile de a părăsi localitatea de domiciliu.
Clementina Tudor, www.radiocampus.ro

1 comentariu

  1. Cum este posibil ca un elev cu note mici la scoala,sa fie transferat din clasa a 10,de la Liceul Pedagocic Slobozia la Cnmv Slobozia.
    Va rog sa faceti o ancheta ,pentru ca nu e posibil ca un elev care invata din greu sa ajunga la acest liceu,iar altul sa vina altul pe usa din dos,pe pile,sa intre la Cnmv Slobozia.

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.