Siguranţa elevilor este printre prioritatile poliţiştilor ialomiţeni

0

În urma unui control prin unităţile de învăţământ din Feteşti şi Urziceni a reieşit că delincvenţa juvenilă, precum şi victimizarea minorilor sunt fapte prezente în zonele adiacente şcolilor.

La Urziceni, poliţiştii de proximitate au legitimat 17 persoane, au controlat 3 autovehicule şi au aplicat 6 amenzi în valoare de 1.000 de lei.

La Feteşti, oamenii legii au controlat 17 baruri şi au desfăşurat 14 activităţi preventive în unităţile de învăţământ. De asemenea, au legitimat 120 de persoane, 6 dintre acestea fiind conduse la sediul Poliţiei, pentru verificări suplimentare.

În cadrul discuţiilor purtate cu elevii, cu ocazia şedinţelor desfăşurate în unităţile de învăţământ, poliţiştii au încercat să afle principalele probleme cu care tinerii se confruntă, precum şi situaţiile pe care le întâlnesc în imediata apropiere a perimetrului şcolar. Astfel, le-au fost reamintite sfaturile preventive de care trebuie să ţină cont pentru a nu deveni victime ale răuvoitorilor. Totodată, elevii au fost atenţionaţi cu privire la locurile în care îşi petrec timpul liber şi la modul în care se comportă în societate.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 21 de sancţiuni contravenţionale, cu o valoare totală a amenzilor de 3.450 de lei.

Elena Oancea

Lăsați un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.